για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~

~~
Πιθανότατα το πιο διάσημο έργο του Πικάσο , η Γκέρνιτσα είναι σίγουρα η πιο ισχυρή πολιτική του δήλωση, ζωγραφισμένη ως άμεση αντίδραση στην καταστροφική επεισοδιακή βομβιστική επίθεση της ναζιστικής πόλης στη βασκική πόλη Guernica κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η Γκέρνιτσα δείχνει τις τραγωδίες του πολέμου και τις δυστυχίες που επιφέρει στους ιδιώτες, ιδιαίτερα στους αθώους πολίτες. Το έργο αυτό έχει κερδίσει ένα μνημειακό καθεστώς, καθιστώντας μια διαρκή υπενθύμιση των τραγωδιών του πολέμου, ενός αντιπολεμικού συμβόλου και μιας ενσάρκωσης της ειρήνης. Με την ολοκλήρωση, η Γκέρνιτσα εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο σε μια σύντομη περιήγηση, που έγινε διάσημη και ευρέως αναγνωρισμένη. Αυτή η περιοδεία βοήθησε να δοθεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο η προσοχή του κόσμου.
Powered By Blogger

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....

Να δώσουμε Αγώνα για να εξαλειφθούν τέτοιες εικόνες.....
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

2018 ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ




2 0 1 8  ΛΎΤΡΩΣΗ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Ο κόσμος μπορεί να λυτρωθεί μόνον όταν οι βόμβες της καταστροφής μετατραπούν σε ατομικές βόμβες αγάπης!!!
"Η αγάπη είναι φως που φωτίζει αυτούς που δίνουν κ λαμβάνουν... η αγάπη είναι βαρύτητα γιατί κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται έλξη για τους άλλους...
Η αγάπη είναι δύναμη γιατί πολλαπλασιάζει το καλύτερο που έχουμε κ επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μη σβήσει στον τυφλό εγωισμό της.
Η αγάπη ξεδιπλώνει κ αποκαλύπτει.
Για την αγάπη ζούμε κ πεθαίνουμε.
Η δύναμη αυτή εξηγεί τα πάντα κ δίνει νόημα στη ζωή.
Αυτή είναι Η ΜΕΤΑΒΛΗΤΉ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΑΓΝΟΉΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΎ ΚΑΙΡΌ, ίσως γιατί φοβόμαστε την αγάπη, καθώς είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να οδηγεί κατά βούληση..."
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου